Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1200g5640kcal75.6g816g228g26.4g
Voi 400g2902kcal4.8g1.6g325.2g0g
Kuohukerma,valio,2dl1600g5440kcal32g48g560g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1600g960kcal64g80g40g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g800g696kcal8.8g340.8g48.8g0g
Sokeri 1000g4059kcal0g999g0g0g
Liivatelehti, gelatiini160g558kcal137g0g0.2g0g
Vesi120g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g808g703kcal8.9g344.2g49.3g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker680g2652kcal0.2g659.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18336g47220kcal662.6g6578.4g2503g52.8g
Valittu annoskoko9168g23610kcal331.3g3289.2g1251.5g26.4g
Annoskoko puolitettuna4584g11805kcal165.7g1644.6g625.8g13.2g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734