Sämpylät Murmeliitan

Keitä puuro 7dl vettä+3,5dl neljän viljan hiutaleita.

Kaada valmis löysähkö puuro kulhoon lisää loppu vesi, suola, siirappi, ruislese, vehnänlese ja ruisjauhojen seassa kuivahiiva.

Sekoita tasaseksi, lisää vehnäjauhoja niin että taikinasta tulee helposti käsiteltävää, lisää öljy ja vaivaa loppuun.

Anna kohota lämpimässä n.20min leivo senjälkeen taikinasta n.30 sämpylää, anna sämpylöiden kohota 10-15min ja paista ne 200 asteessa kullan ruskeiksi päältä.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Murmeliitta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4400g0kcal0g0g0g0g
4-viljan hiutale (Myllynparas), annos 35g560g1792kcal63.8g342.2g15.7g67.8g
Siirappi 80g241kcal0.1g59.3g0g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Ruislese 108g302kcal16.2g28.1g4.6g42.1g
Vehnälese 120g274kcal16g18.5g5.4g45g
Ruisjauho (Rainbow)400g1280kcal40g252g9.2g56g
Vehnäjauho puolikarkea 3380g11598kcal344.4g2366g40.6g118.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g810kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18356g32592kcal961g6132.2g331g658.4g
Valittu annoskoko9178g16296kcal480.5g3066.1g165.5g329.2g
Annoskoko puolitettuna4589g8148kcal240.3g1533.1g82.8g164.6g
Arvot/100g100g178kcal5.2g33.4g1.8g3.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112885