Tomaatti- mozzarella kasvispiirakka

Ota 5kpl piirakkataikinalevyjä sulamaan leivinpaperin päälle ja lämmitä uuni 225 asteeseen.

Hienonna purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi.

Viipaloi myös mozzarellajuusto.

Sekoita flora maku ruoka, maito ja kolme munaa keskenään ja lisää hieman suolaa sekä mustapippuria.

Kauli sulaneet piirakkataikinalevyt leivinpaperin päällä koko paperin kokoiseksi.

Siirrä leivinpaperi taikinoineen korkeareunaiseen uunipeltiin niin että taikinaa tulee myös pellin reunoille ja paista piirakkapohjaa 15 minuuttia.

Kuullota sillä välin jäiset paprikasuikaleet ja purjo öljyssä kevyesti.

Laita purjot ja paprikat piirakkapohjalle ja kaada päälle muna-maitoseos.

Lisää seuraavaksi juustoraastetta.

Asettele pinnalle vielä tomaatti- ja mozzarellaviipaleita, sekä ripottele basilikamaustetta.

Paista piirakkaa vielä noin 40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Tarjoile piirakan päällä tuoreita basilikan lehtiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piirakkataikina, Pirkka, annos 400g226g835kcal12.9g79g51.9g4.3g
Kananmuna kuoreton 68g97kcal8.5g0.2g6.9g0g
Flora Maku ruoka valkosip+sitrtimjami (Flora), annos 250g94g160kcal2.4g5.6g14.1g0.5g
Mozzarella 17% (Pirkka)56g133kcal11.3g0.3g9.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen94g19kcal0.6g3.6g0.3g1.3g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g113g25kcal1.1g5.1g0g2.3g
Purjosipuli 75g17kcal1.4g1.8g0.2g1.6g
Ruokaöljy keskiarvo 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen132g44kcal4.3g6.5g0g0g
Pizza mix juustoraaste 500g, annos 50g56g201kcal11.3g0.6g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1836g3125kcal107.6g205.4g200.6g20g
Valittu annoskoko918g1563kcal53.8g102.7g100.3g10g
Annoskoko puolitettuna459g781kcal26.9g51.4g50.2g5g
Arvot/100g100g170kcal5.9g11.2g10.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124305