Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer180g929kcal7g101g54.1g9.6g
Voi 180g1309kcal2.1g0.7g146.7g0g
Sokeri 153g623kcal0g153.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu199g250kcal21.8g0.6g17.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 205g704kcal20.9g143.7g2.5g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1836g7630kcal103.6g798.4g442.4g33.6g
Valittu annoskoko918g3815kcal51.8g399.2g221.2g16.8g
Annoskoko puolitettuna459g1908kcal25.9g199.6g110.6g8.4g
Arvot/100g100g416kcal5.6g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834