Katkaraputomaattikeitto

Ota katkaravut sulamaan lävikköön.

Kuutioi iso sipuli ja pilko kaksi isoa valkosipulin kynttä (ei liian pieniksi, tässä keitossa on hyvä olla sattumia).

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja tiristele sipulia ja valkosipulia, muttei täysin pehmeäksi asti.

Lisää purkki paseerattua tomaattia (mitä kalliimpaa, sitä parempilaatuista) sekä tarpeelliseksi katsomasi määrä vettä riippuen siitä kuinka juoksevaa keitosta haluat.

Anna kiehua hetken, lisää pieni purkki kookosmaitoa, ainakin Wok'n Roll merkkistä saa 165g purkeissa.

Mausta reilusti mustapippurilla ja makusi mukaan suolalla.

Sammuta levy ja kun keitto ei enää kiehu, lisää katkaravut sekaan.

Katkarapuja ei kannata keittää, lämmittää vain, menevät muuten sitkeiksi.

Tässä vaiheessa voit vielä maustaa tuoreella korianterilla, sillä saa nättiä väriäkin mukaan.

Näköjään en osaa lisätä sitä korianteria tuonne ohjeisiin enää jostain syystä...

Enivei, tässä on oikein hyvä keitto, yllätyin itsekin kuinka hyvää oli. Katkarapuja lisäämällä saa kunnolla protskua.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 765 grammaa

Kinkama
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvisliemikuutio, Knorr60g168kcal4.8g5.7g14.4g1g
Kookosmaito, Wok´n Roll 400g1980g3465kcal29.7g49.5g346.5g0g
Mutti paseerattu tomaatti4440g1421kcal75.5g204.2g4.4g0g
Valkosipuli 96g104kcal7.6g15.6g0.6g2g
Ruokaöljy keskiarvo 84g742kcal0g0g83.9g0g
Sipuli 360g109kcal4.5g17.3g0.7g6.1g
Katkarapuja liemessä 170g (Pirkka)2160g1620kcal388.8g10.8g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18360g15258kcal1021.8g606.2g944.2g18.2g
Valittu annoskoko9180g7629kcal510.9g303.1g472.1g9.1g
Annoskoko puolitettuna4590g3814kcal255.5g151.6g236.1g4.6g
Arvot/100g100g83kcal5.6g3.3g5.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73513