Täysjyväpuuro

Speltjyvä kokonainen 160g
ohrajyvä kok. 80 g
kaurajyvä kok. 80 g
tattarijyvä kok. 80 g
2 l vettä
suolaa.

Speltjyvät liotetaan keitinvedessä noin 12 t. Kiehautetaan ja lisätään muut ainekset.

Siirretään uuniin hautumaan 100 asteessa kunnes vesi on imeytynyt ja jyvät pehmeitä.

N. 4-5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Porhul
AineksetMääräEnergiaPHRK
Speltti Luou rouhittu jyvä (Mooseksen vilja), annos 70g3584g11612kcal566.3g2419.2g104.7g358.4g
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1792g6451kcal258g1055.5g125.4g168.4g
Ohrasuurimo 1792g5776kcal147.8g1131.6g35.8g136.2g
Oivariini, 60 (100g)224g1232kcal2.2g2.2g134.4g0g
Tattarisuurimo / -jauho 1792g5782kcal212.9g1083.3g35.8g103.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18368g61707kcal2374.4g11383.6g872.2g1533.8g
Valittu annoskoko9184g30854kcal1187.2g5691.8g436.1g766.9g
Annoskoko puolitettuna4592g15427kcal593.6g2845.9g218.1g383.5g
Arvot/100g100g336kcal12.9g62g4.7g8.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=156810