Kevyempi sitruunajuustokakku

Pohja:
400g gluteenittomia digestivekeksejä (esimerkkinä Semperin kauradigestivet)
100g Keijun tummansinistä margariinia (maidoton, vegaaninen)

Täyte:
300g pehmeää tofua
5dl Alpro Airy & Creamy -soijavispiä (kaksi purkkia)
2 sitruunaa
4-8 rkl tomusokeria, oman maun mukaan
4 tl vaniljasokeria

Lisäksi vadelmia tai muita marjoja soseena.

Murskaa keksit ja yhdistä ne sulaan margariiniin, sekoita hyvin.

Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle tiiviisti.

Raasta sitruunoista kuori ja purista mehut.

Surauta tehosekoittimessa kaikki täytteen ainekset, kaada pohjan päälle ja peitä kannella tai foliolla.

Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, jähmeämmän olomuodon saadaksesi pidempään.

Voit tarjoilla lisänä vaikkapa soseutettuja vadelmia tai muiden marjoja, ikään kuin kastikkeena.

(Reseptin kaloreihin laskettu 200g vadelmia.)

Kakku on vegaaninen ja pohjaan tulevista kekseistä riippuen myös mahdollisesti gluteeniton.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Nipanapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tofu, pehmeä (oy soya ab)1674g921kcal90.4g45.2g41.8g0g
Alpro airy & creamy (Alpro), annos 100g2790g7756kcal27.9g711.4g267.8g5.6g
Tomusokeri 1dl=60g167g670kcal0g167.4g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g89g357kcal0g88.4g0g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml558g117kcal45.2g0g1.7g0.6g
Kauradigestive (Semper), annos 8g2232g10490kcal89.3g1517.6g446.4g0g
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 558g2961kcal1.7g2.8g334.8g0g
Vadelma 1116g459kcal11.2g45.8g8.9g41.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18368g47459kcal531.4g5157.2g2202.8g95g
Valittu annoskoko9184g23730kcal265.7g2578.6g1101.4g47.5g
Annoskoko puolitettuna4592g11865kcal132.9g1289.3g550.7g23.8g
Arvot/100g100g258kcal2.9g28.1g12g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371104