Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.2g16kcal0g0g1.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen27g8.8kcal0.9g1.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai41g142kcal4.9g28.9g0.9g1.2g
Hiiva, 50g4.5g2.7kcal0.6g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g8.9g5.2kcal0.8g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]8.9g13kcal1.3g1.3g0.3g4.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana184g375kcal17g63.8g6g11g
Valittu annoskoko92g188kcal8.5g31.9g3g5.5g
Annoskoko puolitettuna46g94kcal4.3g16g1.5g2.8g
Arvot/100g100g204kcal9.2g34.6g3.3g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427