Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g9g68kcal0g0g7.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 7.2g9kcal0.8g0g0.6g0g
Sokeri 5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Ruislese (10g)2.5g5.1kcal0.4g0.6g0.1g1g
Vehnäjauho, sunnuntai16g57kcal2g11.5g0.3g0.5g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 19g7.3kcal0.1g1.3g0.1g0.5g
Maitorahka, Valio, 0,316g10kcal1.7g0.7g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)13g8.1kcal0.4g0.6g0.4g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 3.7g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g388kcal11.6g41.6g18.6g4g
Valittu annoskoko92g194kcal5.8g20.8g9.3g2g
Annoskoko puolitettuna46g97kcal2.9g10.4g4.7g1g
Arvot/100g100g210kcal6.3g22.5g10.1g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557