Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g13g9kcal1.7g0.1g0.2g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g18g12kcal3g0g0.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 8.9g30kcal0.2g0.3g3.1g0g
Vesi31g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g3.6g1.1kcal0g0.3g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g6.2g1.7kcal0g0.4g0g0.2g
Kukkakaali 1.8g0.4kcal0g0g0g0g
Lanttu 2.7g0.8kcal0g0.1g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.9kcal0g0g0.4g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g0.7g2.5kcal0g0.6g0g0g
Valkoviini kuiva 4.5g3.1kcal0g0g0g0g
Kalaliemikuutio 0.5g1.5kcal0g0.2g0.1g0g
Tomaattipyree, Pirkka0.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g132kcal9.8g4.2g7.8g0.6g
Valittu annoskoko93g66kcal4.9g2.1g3.9g0.3g
Annoskoko puolitettuna46g33kcal2.5g1.1g2g0.2g
Arvot/100g100g72kcal5.3g2.3g4.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609