Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 40g139kcal4.1g28.3g0.5g1.4g
Sokeri 18g72kcal0g17.6g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 10g73kcal0.1g0g8.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.6g4.8kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Sokeri 1.2g5.1kcal0g1.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.5g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen21g6.8kcal0.7g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g602kcal10.4g98.6g17.6g3.8g
Valittu annoskoko92g301kcal5.2g49.3g8.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna46g151kcal2.6g24.7g4.4g1g
Arvot/100g100g326kcal5.6g53.4g9.5g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780