Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 38g6.8kcal0.2g0.9g0.2g0.3g
Oliiviöljy 2.6g23kcal0g0g2.6g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Herne 19g13kcal0.9g1.8g0.1g0.6g
Ruokakerma Valio 5%19g11kcal0.2g0.5g0.9g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g14g14kcal2.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g138kcal7.6g6.6g8.4g2g
Valittu annoskoko93g69kcal3.8g3.3g4.2g1g
Annoskoko puolitettuna46g35kcal1.9g1.7g2.1g0.5g
Arvot/100g100g75kcal4.1g3.6g4.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328