Karppimikrosämpylä10g Pellavansiemrouhe, 20g soyajauho, 5g voi, muna, 10g vesi, leivinjauhetta

Sulata voi astiassa (mikrossa) tai käytä öljyä.

Helpottaa sämpylän irtoamista, mutta itse teen pakasterasiaan (4dl) josta irtoaa kyllä hyvin ilman sitäkin.

Lisää pellavansiemenrouhe, soijajauho ja leivinjauhetta 1/4-½tl, suolaa maun mukaan ja sekoita muna joukkoon ja lisää vettä tilkka (n. rkl) niin että taikinasta tulee sen verran tasaisempaa että leviää jotenkuten myös reunoille laita mikroon 1½-2 minuutiksi mikron tehosta riippuen.

Soijajauhon määrää voi myös lisätä, käyttää sen sijaan/lisäksi mantelijauhoa, pähkinäjauhoa jne.
Sekaan voi laittaa myös juustoraastetta maun parantamiseksi jolloin tarvitsee ehkä pidemmän ajan mikrossa.

Sämpylä on valmis kun sämpylän pinta on kuiva.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Aurinko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 53g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 8.8g28kcal2.5g0.6g1.8g2.7g
Soijajauho, 1 dl, Soyappetit, Soyappetit18g70kcal7g2.8g3.5g2.6g
Voi, 1 tl, 5 g4.4g32kcal0g0g3.5g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 8.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana185g413kcal32.2g7.6g28.4g10.6g
Valittu annoskoko93g207kcal16.1g3.8g14.2g5.3g
Annoskoko puolitettuna46g103kcal8.1g1.9g7.1g2.7g
Arvot/100g100g223kcal17.4g4.1g15.3g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=177700