Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 2.9g11kcal0.4g1.7g0.2g0.3g
Vehnälese 2.9g6.6kcal0.4g0.4g0.1g1.1g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Hermesetas-jauhe0.9g2.5kcal0g0.5g0g0.3g
Kananmuna kuoreton 4g5.7kcal0.5g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.7g2.1kcal0g0.4g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.6g2.3kcal0g0.6g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton1.5g4.7kcal0.3g0.2g0.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3.6g12kcal0g3g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen47g16kcal1.6g2.3g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g15g23kcal0.6g2.3g1.3g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 5.1g2.2kcal0.5g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.9g3.3kcal0.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g189kcal10.6g23.8g4.6g4.2g
Valittu annoskoko93g94kcal5.3g11.9g2.3g2.1g
Annoskoko puolitettuna46g47kcal2.7g6g1.2g1.1g
Arvot/100g100g102kcal5.7g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258