Porsas-lanttupata

Tämä suomalainen teurastusajan ja syksyn juuressesongin perinneruoka on halpa ja helppo pataruoka, josta tulee helposti hyvinkin kasvispitoinen.

Kuullota liha omassa rasvassaan.

pilko kuorittu lanttu isohkoiksi kuutioiki, ja tee samoin porkkanoille ja perunoille sekä sipulille.

Kuullota aineksia padassa tovi ja lisää mukaan kasvisliemi ja vähän nestettä sekä maustepippureita ja (ripaus muskottia).

Hauduta pataa uunissa niin, että kasvikset alkavat likimain muusautua.

Nauti raastesalaatin kera.

Jos haluat korvaa perunat lantuilla ja porkkanoilla tai muilla juureksilla ja nauti pata keitettyjen perunoiden tai muusin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 330 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porsaan kylkisiivu (Pirkka), annos 100g21g52kcal3.8g0g4g0g
Lanttu 28g8.1kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)4.9g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Porkkana 8.5g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 7g5.3kcal0.1g1.1g0g0.1g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g2g2.4kcal0g0.1g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g144kcal8.8g6.4g8.6g1.8g
Valittu annoskoko93g72kcal4.4g3.2g4.3g0.9g
Annoskoko puolitettuna46g36kcal2.2g1.6g2.2g0.5g
Arvot/100g100g78kcal4.7g3.4g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=393059