Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo167g1184kcal0.5g0.3g133.4g0g
Sokeri 113g460kcal0g113.3g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g334g1017kcal32.4g204.5g6.7g48.4g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Mustikka metsä- 240g106kcal1.2g15.4g1.4g7.9g
Sokeri56g228kcal0g56g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6.7g22kcal0g5.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g6047kcal68.6g792.4g283g112.8g
Valittu annoskoko920g3023kcal34.3g396.2g141.5g56.4g
Annoskoko puolitettuna460g1512kcal17.2g198.1g70.8g28.2g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906