Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 33g179kcal0.3g0.2g20g0g
Sokeri 142g574kcal0g141.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 216g742kcal22g151.4g2.6g7.6g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)166g53kcal5g7.8g0g0g
Rypsiöljy 30g265kcal0g0g29.9g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 333g118kcal0.5g23.7g0.3g6.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g3863kcal55.6g648.8g105.6g28.6g
Valittu annoskoko920g1931kcal27.8g324.4g52.8g14.3g
Annoskoko puolitettuna460g966kcal13.9g162.2g26.4g7.2g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247