Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g125g140kcal26.4g0g3.7g0g
Peruna (vanha, kuorittu)225g185kcal4g39.6g0.2g2.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.2g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)18g4.7kcal0.2g0.8g0g0.3g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g2.7g7.7kcal0.4g0.1g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1840g703kcal62.6g87.2g9.2g7.4g
Valittu annoskoko920g352kcal31.3g43.6g4.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna460g176kcal15.7g21.8g2.3g1.9g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934