Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 300g72kcal5.4g6.6g0.9g6.9g
Purjosipuli 64g15kcal1.2g1.5g0.1g1.3g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g3.8g31kcal0g0g3.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 469g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 8.3g25kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g75g128kcal5.8g3.9g9.8g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1841g541kcal26.4g26.2g32.2g20.8g
Valittu annoskoko920g271kcal13.2g13.1g16.1g10.4g
Annoskoko puolitettuna460g135kcal6.6g6.6g8.1g5.2g
Arvot/100g100g29kcal1.4g1.4g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939