Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g88g119kcal4.5g22.2g1.1g2g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 146g187kcal30.3g0g7.3g0g
Oliiviöljy 7.9g70kcal0g0g7.9g0g
Sipuli (kuorittu)29g7.9kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka29g3.2kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g38g11kcal0.2g2.3g0.1g0.9g
Parsakaali, keitetty, suolaa 44g15kcal2g0.8g0.1g1.1g
Vesi437g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 29g93kcal7.1g13.3g0.6g2.6g
Kananmuna kuoreton 32g46kcal4g0.1g3.3g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk41g16kcal0.7g3.1g0g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1841g1135kcal99g87g41.2g18.8g
Valittu annoskoko921g567kcal49.5g43.5g20.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna460g284kcal24.8g21.8g10.3g4.7g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390