Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo1668g11842kcal5g3.3g1334.3g0g
Sokeri 1134g4604kcal0g1133g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g3336g10174kcal323.6g2044.8g66.7g483.7g
Leivinjauhe 33g59kcal1.7g12.6g0g0.2g
Mustikka metsä- 2402g1057kcal12g153.7g14.4g79.3g
Sokeri560g2275kcal0g559.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 67g223kcal0g54.4g0g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18400g60468kcal684.6g7923.2g2830.8g1128.2g
Valittu annoskoko9200g30234kcal342.3g3961.6g1415.4g564.1g
Annoskoko puolitettuna4600g15117kcal171.2g1980.8g707.7g282.1g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906