Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 800g329kcal8g32.8g6.4g29.6g
Voi 1040g7544kcal12.4g4.2g845.5g0g
Suklaa tumma 3200g16529kcal124.8g1704.3g992g169.6g
Vehnäjauho puolikarkea 560g1922kcal57.1g392g6.7g19.6g
Sokeri 1200g4871kcal0g1198.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 2400g3424kcal300g7.2g246g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18400g69235kcal1004.6g6678.6g4193.2g437.6g
Valittu annoskoko9200g34618kcal502.3g3339.3g2096.6g218.8g
Annoskoko puolitettuna4600g17309kcal251.2g1669.7g1048.3g109.4g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353