Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 333g1787kcal3g2.3g199.6g0g
Sokeri 1415g5742kcal0g1413.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2163g7420kcal220.4g1513.8g26g75.7g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)1664g532kcal49.9g78.2g0g0g
Rypsiöljy 299g2648kcal0g0g299.4g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3327g1184kcal5.3g236.6g3g66.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18400g38627kcal557.2g6488.4g1056g284.4g
Valittu annoskoko9200g19314kcal278.6g3244.2g528g142.2g
Annoskoko puolitettuna4600g9657kcal139.3g1622.1g264g71.1g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247