Lammaspata

Poista lihasta kalvot ja kuutioi liha.

Viipaloi pekoni.

Ruskista lihat öljytyllä pannulla 3-4 erässä.

Kaada lihat isoon kattilaan.

Lisää litra vettä ja 4 rkl vasikanliemitiivistettä.

Anna kiehua miedolla lämmöllä n.20 min.

Lisää pilkotut lanttu, nauris ja sipulit sekä 14kpl kokonaista viherpippuria.

Keitä miedolla lämmöllä 1tunti.

Sekoita maissitärkkelys veteen ja suurusta pata.

Mausta rosmariinillä(2tl) ja meiramilla(2tl).

Tarjoa esim.

valkosipuliperunoiden kera.

Huom.

Jos liha on pakaste, niin anna lihan sulaa hitaasti. 2kg:n pala sulaa jääkaapin alaosassa n.12-16h.

Hieman jäisestä lihasta on helpompi poistaa kalvot. 2 kilosta jää siivouksen jälkeen noin 1,5kg lihaa

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 329 grammaa

Switchback

Switchback sanoi...

Pakastetussa lampaan ulkofileessä ei ole siivottavaa. Hieman kalliimpaa, mutta helpompi käyttää.

maanantai 18.01.2010 klo 21:30

Anttiasu sanoi...

Ja jos pitää miedolla lämmöllä kolme tuntia tulee vielä parempaa. Maissitärkkelyksenkin voi jättää pois.

keskiviikko 08.09.2010 klo 21:51

AineksetMääräEnergiaPHRK
Pekoni rasvainen 392g1473kcal47g0g145g0g
Maissiöljy 227g2003kcal0g0g226.4g0g
Vesi2799g0kcal0g0g0g0g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste56g36kcal3.1g5g0.6g0.8g
Lanttu 616g178kcal6.2g28.3g1.8g11.1g
Nauris 308g84kcal3.1g12.9g0.9g5.8g
Sipuli 154g47kcal1.9g7.4g0.3g2.6g
Valkosipuli 69g74kcal5.4g11.2g0.4g1.4g
Maissitärkkelys 116g412kcal0.4g99.4g0.7g0g
Vesi280g0kcal0g0g0g0g
Lampaanliha vähärasvainen 4198g7695kcal797.6g0g503.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18424g24003kcal1729.4g328.4g1759.6g43.4g
Valittu annoskoko9212g12002kcal864.7g164.2g879.8g21.7g
Annoskoko puolitettuna4606g6001kcal432.4g82.1g439.9g10.9g
Arvot/100g100g130kcal9.4g1.8g9.6g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106750