Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio3161g2054kcal316g132.7g9.5g0g
Voi 1264g9171kcal15g5.1g1027.8g0g
Sokeri 1075g4362kcal0g1073.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1264g4298kcal25.3g37.9g442.5g0g
Mantelirouhe, 1 rkl759g4384kcal160g40.2g383.1g88g
Kananmuna kuoreton 695g992kcal86.9g2.1g71.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g51g202kcal0g50.1g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g948g1138kcal4.7g284.4g4.7g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g53201kcal1215.8g3252g3877.8g185.4g
Valittu annoskoko9216g26600kcal607.9g1626g1938.9g92.7g
Annoskoko puolitettuna4608g13300kcal304g813g969.5g46.4g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.6g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965