Kulitsa

Ohje Uskonviestissä 3/09:
Keltuaiset, 2 pientä munaa ja puolet sokerista vatkataan vaahdoksi.

Toinen vaahto valmistetaan lopuista sokerista ja pehmeästä voista.

Hiiva lisätään kädenlämpöiseen maitoon.

Vaahdot ja maito yhdistetään ja lisätään mausteet ja jauhot.

Taikinaa kohotetaan tunti.

Leivottua kulitsaa kohotetaan n. 1,5 tuntia.

Kulitsa voidellaan munalla, päälle mantelirouhetta.

Paistetaan 175 astetta 45 minuuttia - 1 tunti.

Tästä taikinasta tulee 2 kulitsaa, paistan ne irtopohja kakkuvuo'assa.

30 minuutin jälkeen kulitsat kannattaa peittää kostutetulla leivinpaperilla liian tummumisen estämiseksi.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 36 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1586g729kcal50.7g76.1g23.8g0g
Hiiva 159g118kcal20.8g1.7g0.6g10.9g
Vehnäjauho, sunnuntai3806g13320kcal456.7g2702g79.9g114.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g254g162kcal8.9g0.5g63.4g0g
Kananmuna kuoreton 381g543kcal47.6g1.1g39g0g
Voi 634g4601kcal7.5g2.5g515.7g0g
Sokeri 1078g4377kcal0g1077.2g0g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g32g99kcal3.5g19g2.2g8.9g
Rusinat (Rainbow) 1 pss634g2030kcal19g450.3g4.4g61.5g
Sekahedelmä, kuivattu 634g1414kcal22.1g278.2g5.1g52.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g54784kcal1273.6g9217.2g1468.2g495.4g
Valittu annoskoko9216g27392kcal636.8g4608.6g734.1g247.7g
Annoskoko puolitettuna4608g13696kcal318.4g2304.3g367.1g123.9g
Arvot/100g100g297kcal6.9g50g8g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116984