Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 1436g609kcal140.9g5.7g1.4g0g
Sokeri 2394g9716kcal0g2391.4g0g0g
Flora Vanilla 12%2992g5685kcal134.6g478.8g359.1g0g
Puolukka 2394g929kcal10.5g162.8g12g62.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g33879kcal572g6077.4g745g124.4g
Valittu annoskoko9216g16939kcal286g3038.7g372.5g62.2g
Annoskoko puolitettuna4608g8470kcal143g1519.4g186.3g31.1g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133