Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g1206g5670kcal76g820.3g229.2g26.5g
Voi 402g2917kcal4.8g1.6g326.9g0g
Kuohukerma,valio,2dl1608g5469kcal32.2g48.3g562.9g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g1608g965kcal64.3g80.4g40.2g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g804g700kcal8.8g342.6g49.1g0g
Sokeri 1005g4080kcal0g1004.2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini161g561kcal137.7g0g0.2g0g
Vesi121g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g812g707kcal8.9g346g49.5g0g
Vesi804g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker684g2666kcal0.2g663.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g47467kcal665.8g6613g2516g53g
Valittu annoskoko9216g23733kcal332.9g3306.5g1258g26.5g
Annoskoko puolitettuna4608g11867kcal166.5g1653.3g629g13.3g
Arvot/100g100g258kcal3.6g35.9g13.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734