Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 801g329kcal8g32.9g6.4g29.7g
Voi 1042g7557kcal12.4g4.2g847g0g
Suklaa tumma 3206g16557kcal125g1707.3g993.7g169.9g
Vehnäjauho puolikarkea 561g1925kcal57.2g392.7g6.7g19.6g
Sokeri 1202g4879kcal0g1200.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 2404g3430kcal300.5g7.2g246.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g69356kcal1006.2g6690.4g4200.4g438.4g
Valittu annoskoko9216g34678kcal503.1g3345.2g2100.2g219.2g
Annoskoko puolitettuna4608g17339kcal251.6g1672.6g1050.1g109.6g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353