Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4297g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 258g192kcal33.8g2.8g1g17.8g
Suola, annos 3g43g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 279g902kcal81g19.5g55.9g85.5g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1547g5259kcal216.5g989.9g47.9g85.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2793g10054kcal363.1g1954.9g58.6g103.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18432g32814kcal1388.8g5934.2g326.8g583.4g
Valittu annoskoko9216g16407kcal694.4g2967.1g163.4g291.7g
Annoskoko puolitettuna4608g8204kcal347.2g1483.6g81.7g145.9g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116