TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3.1g0.1g0.4g
Paprika, punainen250g64kcal2.3g11.5g1g5g
Chili, vihreä, tuore 19g8.5kcal0.4g1.5g0g0.3g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g19g14kcal0.8g2.4g0g0g
Paprikajauhe 3.1g10kcal0.5g0.6g0.4g1.2g
Juustokumina jeera (), annos 6g3.1g11kcal0.6g1.4g0.7g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.1g11kcal0.1g2.5g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen250g348kcal47.5g0g17.5g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g250g90kcal4.5g16g0.8g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1845g1426kcal118.8g87g66.6g17.6g
Valittu annoskoko923g713kcal59.4g43.5g33.3g8.8g
Annoskoko puolitettuna461g357kcal29.7g21.8g16.7g4.4g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532