Kevyt kinkkupiirakka

Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).

Jätä hieman jauhoja leipomiseen.

Kauli taikina ja tee esim.

iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).

Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.

Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.

Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.

Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Tarjakin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal10g68.4g1.2g3.4g
Kananmuna kuoreton 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Tuorejuusto, rasvaa 13 % 75g126kcal5.6g3g9.8g2g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 3.8g0kcal0g0g0g0g
Palvikinkku pirkka135g129kcal23g0.7g3.4g0g
Sipuli 41g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Paprika punainen 113g33kcal1.1g5.1g0.5g2.1g
Ananas, omassa liemessään 107g56kcal0.5g12g0g1.5g
Kananmuna kuoreton 83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 150g64kcal5.1g7.2g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.5g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Ruokasuola jodioimaton vuorisuola 0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Emmental, punaleima 17%68g196kcal23g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g2311kcal170.4g208.6g81.6g20.4g
Valittu annoskoko924g1156kcal85.2g104.3g40.8g10.2g
Annoskoko puolitettuna462g578kcal42.6g52.2g20.4g5.1g
Arvot/100g100g125kcal9.2g11.3g4.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99965