Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi408g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis437g490kcal96.2g0g13.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g12g85kcal0.1g0.1g9.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g50kcal1.5g10.2g0.2g0.5g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Ketsuppi, Heinz20g21kcal0.2g4.9g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1848g1309kcal196.8g33.4g45.4g2.4g
Valittu annoskoko924g655kcal98.4g16.7g22.7g1.2g
Annoskoko puolitettuna462g327kcal49.2g8.4g11.4g0.6g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079