Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g2159g669kcal19.7g155.7g3g0g
Peruna, keskikokoinen 60g960g576kcal14.4g124.8g1g8.6g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Oliiviöljy 130g1146kcal0g0g129.6g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g134g161kcal3.4g8.1g12.1g2g
Valkoviinietikka (Rajamäen)72g14kcal0g4.7g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g14g31kcal1.3g3.9g1.1g5.3g
Mustapippuri, annos 1g4.8g11kcal0.5g1.8g0.2g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g480g1248kcal72g1g105.6g0g
Vesi4799g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18480g7971kcal235g646g507.2g48.2g
Valittu annoskoko9240g3986kcal117.5g323g253.6g24.1g
Annoskoko puolitettuna4620g1993kcal58.8g161.5g126.8g12.1g
Arvot/100g100g43kcal1.3g3.5g2.7g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850