Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g624g169kcal8.1g30g1.2g10.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g18kcal1.4g2.8g0.1g0.3g
Rypsiöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kasvisliemikuutio 14g42kcal1.3g1.9g3.2g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 25g86kcal2.5g17.5g0.3g0.9g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 100g262kcal7.1g49.1g3.2g2.5g
Emmental juustoraaste valio94g365kcal27.2g0g28.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1850g2486kcal95.4g203.2g139.6g29g
Valittu annoskoko925g1243kcal47.7g101.6g69.8g14.5g
Annoskoko puolitettuna463g622kcal23.9g50.8g34.9g7.3g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.5g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877