Porkkanakeitto

Keitä kuoritut perunat ja porkkanat sekä valkosipuli suolatussa vedessä.

Kaada vesi talteen ja soseuta kasvikset.

Lisää maitoa ja vettä sopivasti.

Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Lisää varovasti rakuunaa ja muskottipähkinää makusi mukaan, ne ovat vahvoja mausteita!
Lisää pussillinen herneitä ja kiehauta.

Tarjoile raejuuston ja murennetun näkkileivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 514 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 1801g1371kcal33.9g279.2g3.6g18g
Porkkana 1801g589kcal11.2g100.1g3.6g45.9g
Vesi2402g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1201g396kcal39.6g58.8g0g0g
Herneet, pakaste, 0,5 pss1201g636kcal68.4g63.6g6g37.2g
Arkirae (Valio), annos 100g600g420kcal72g21g6g0g
Näkkileipä, Vaasan maukas138g428kcal13.8g85.6g3.2g24.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18504g8994kcal480.6g1222.4g189g252.8g
Valittu annoskoko9252g4497kcal240.3g611.2g94.5g126.4g
Annoskoko puolitettuna4626g2249kcal120.2g305.6g47.3g63.2g
Arvot/100g100g49kcal2.6g6.6g1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=381369