Kasvissosekeitto

Lisää kattilaan ensin kiehumaan pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio, mauste- ja mustapippuria rouhittuna makusi mukaan.

Kiehauta muutama minuutti, jotta mausteet tarttuvat liemeen.

Lisää pakastettu keittojuurespussi, kiehauta jälleen muutaman minuutin ajan.

Kuori ja paloittele sipuli, porkkanat ja peruna.

Lisää porkkanat, kiehauta noin 5 minuuttia, lisää perunat ja sipulit ja keitä kypsäksi (noin puolisen tuntia).

Poista laakerinlehdet keiton joukosta ja soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Halutessasi pehmentää keiton makua (ja jos kaloreita vielä riittää) lisää joukkoon kasvirasvaseosta esim. 7 tai 15 %.
Nauti keiton kera raejuustoa, fetajuustoa tai vähärasvaista tuorejuustoa sekä halutessasi paahdettua leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 463 grammaa

Aurinkokatja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g1001g280kcal6g59.6g2g25g
Peruna, keskikokoinen 60g400g240kcal6g52.1g0.4g3.6g
Pakastekasvissekoitus, keittojuures, porkkana, lanttu, juuriselleri, purjo 1251g426kcal13.8g67.6g2.5g36.3g
Vesi6007g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18520g2217kcal67.2g416.2g12.2g150.2g
Valittu annoskoko9260g1108kcal33.6g208.1g6.1g75.1g
Annoskoko puolitettuna4630g554kcal16.8g104.1g3.1g37.6g
Arvot/100g100g12kcal0.4g2.2g0.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57064