Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 90g655kcal1.1g0.4g73.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 88g302kcal9g61.6g1.1g3.1g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)32g101kcal4.7g14.8g2.4g5.7g
Sokeri 153g623kcal0g153.2g0g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.7g8.4kcal0.3g1.6g0.2g0.8g
Kananmuna kuoreton 99g142kcal12.4g0.3g10.2g0g
Raparperi 451g152kcal3.1g24.8g0.5g6.3g
Kaneli, jauhettu, annos 2g1.8g4.7kcal0.1g1.4g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1854g4004kcal62.4g523g175.6g33.8g
Valittu annoskoko927g2002kcal31.2g261.5g87.8g16.9g
Annoskoko puolitettuna464g1001kcal15.6g130.8g43.9g8.5g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595