Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 175g558kcal42.7g80g3.3g15.6g
Vesi, vesijohtovesi 656g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Sipuli 26g7.9kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Pinaatti 66g8.8kcal1.1g0.3g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1855g1226kcal88.2g163.2g16g33.8g
Valittu annoskoko928g613kcal44.1g81.6g8g16.9g
Annoskoko puolitettuna464g307kcal22.1g40.8g4g8.5g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385