Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl83g107kcal10.8g0.2g6.8g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl150g600kcal0g150g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.146g512kcal19.5g99.4g3.5g5.6g
Leivinjauhe 5g8.8kcal0.3g1.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5g20kcal0g5g0g0g
Voi ingman75g540kcal0g0g60g0g
Maito,rasvaton (valio)75g25kcal2.5g3.7g0g0g
Maito,rasvaton (valio)150g50kcal4.9g7.3g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl75g300kcal0g75g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g15g50kcal0g12.3g0g0g
Raparperi 150g51kcal1g8.2g0.1g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1857g4526kcal78g726g140.8g15.4g
Valittu annoskoko929g2263kcal39g363g70.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna464g1132kcal19.5g181.5g35.2g3.9g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129034