Pellavasämpylät

Lämmitä neste (vesi tai maito) kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon/sekoita kuivahiiva desiin jauhoja ja tee pussin ohjeen mukaan.

Lisää joukkoon pellavansiemenrouhe, hunaja (2rkl), kokonaiset pellavansiemenet (½ dl) sekä suolaa oman maun mukaan.

Alusta jauhot taikinaan.

Lisää öljy (½ dl) alustamisen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota lämpimässä liinan alla noin 30min.

Alusta taikinaa hetki uudelleen ja leivo sämpylät.

Anna sämpylöiden kohota pellillä vielä 20min.

Ripottele päälle vähän kylmää vettä, suolaa & kuivattua basilikaa sekä juustoraaste.

Paista 225 asteessa uunin keskiosassa 10-15min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 46 grammaa

Punttimimmi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4000g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g400g244kcal52.4g4.4g1.6g0g
Pellavansiemenrouhe, Pellavainen320g912kcal96g6.4g54.4g97.9g
Forest honey (Marlene), annos 5g160g453kcal0.6g112g0.2g0g
Pellavansiemen (Risetti), annos 15g160g856kcal27.2g59.2g59.2g44.8g
Rypsiöljy rainbow400g3600kcal0g0g400g0g
Sämpyläjauho (1dl = 70g) (Rainbow), annos 70g3360g11088kcal403.2g2217.6g80.6g275.5g
Suola, annos 3g80g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste x-tra 15 %, annos 100g400g1040kcal120g8g60g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18560g36386kcal1398.8g4815.2g1312g836.4g
Valittu annoskoko9280g18193kcal699.4g2407.6g656g418.2g
Annoskoko puolitettuna4640g9096kcal349.7g1203.8g328g209.1g
Arvot/100g100g196kcal7.5g25.9g7.1g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=199421