Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g1537g2197kcal192.1g4.6g158.3g0g
Sokeri894g3630kcal0g893.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 685g2349kcal69.7g479.1g8.2g24g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 244g819kcal0.1g199.5g0.1g3.4g
Leivinjauhe 35g61kcal1.8g13.2g0g0.2g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g2445g3667kcal12.2g880g7.3g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g1222g1956kcal88g195.6g85.6g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 1397g3583kcal18.3g41.9g377.1g0g
Kiivi kuorittu 384g180kcal0g27.2g2.3g10.4g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 419g311kcal3.1g65g1.7g4.6g
Tomusokeri 1dl=60g35g140kcal0g34.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18592g37782kcal770.6g5668.2g1281.2g85.2g
Valittu annoskoko9296g18891kcal385.3g2834.1g640.6g42.6g
Annoskoko puolitettuna4648g9446kcal192.7g1417.1g320.3g21.3g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759