Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen38g12kcal1.2g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 6.9g10kcal0.9g0g0.7g0g
Sokeri 19g76kcal0g18.8g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.3g3.9kcal0.1g0.8g0.1g0.4g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 13g89kcal0.1g0.1g10g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g13g22kcal0g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g432kcal5.4g45.4g21.6g1.2g
Valittu annoskoko93g216kcal2.7g22.7g10.8g0.6g
Annoskoko puolitettuna47g108kcal1.4g11.4g5.4g0.3g
Arvot/100g100g233kcal2.9g24.4g11.6g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854