Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)25g8.3kcal0.8g1.2g0g0g
Tuore hiiva2.5g1.7kcal0.4g0g0g0.3g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g25g88kcal3.5g14.1g1.9g2.5g
Juokseva hunaja 250g2.5g8kcal0g2g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g35g123kcal4.2g25g0.7g1.1g
Voi 2.5g18kcal0g0g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana186g495kcal17.8g84.6g9.2g7.8g
Valittu annoskoko93g247kcal8.9g42.3g4.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna47g124kcal4.5g21.2g2.3g2g
Arvot/100g100g266kcal9.6g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440