Fenkolikeitto

Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 213 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g52g16kcal0.7g3.8g0.1g1.6g
Sipuli (kuorittu)11g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g13g7.9kcal0.2g1.7g0g0.1g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Ruokakerma 5%, Valio13g8.5kcal0.2g0.6g0.7g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g115kcal2.4g13.4g6.4g3.8g
Valittu annoskoko93g57kcal1.2g6.7g3.2g1.9g
Annoskoko puolitettuna47g29kcal0.6g3.4g1.6g1g
Arvot/100g100g61kcal1.3g7.2g3.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=331297