Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g15g22kcal1.9g0g1.6g0g
Sokeri9g37kcal0g9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.9g24kcal0.7g4.8g0.1g0.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.2kcal0g2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g25g37kcal0.1g8.8g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g12g20kcal0.9g2g0.9g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 14g36kcal0.2g0.4g3.8g0g
Kiivi kuorittu 3.9g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 4.2g3.1kcal0g0.7g0g0g
Tomusokeri 1dl=60g0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g379kcal7.6g57g13g0.6g
Valittu annoskoko94g190kcal3.8g28.5g6.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna47g95kcal1.9g14.3g3.3g0.2g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.4g6.9g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759