Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala9g30kcal1.4g5.5g0.2g0.9g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton1.3g4kcal0.3g0.1g0.3g0g
Voi vähäsuolainen 6.3g45kcal0.1g0g5.1g0g
Sokeri 1g4.1kcal0g1g0g0g
Vesi3.8g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 7.3g53kcal0.1g0g5.9g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g15g51kcal0.2g13g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 9g13kcal1.1g0g0.9g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton2.5g8kcal0.6g0.3g0.5g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark6.3g33kcal0.5g2g2.6g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g13g15kcal0.4g0.6g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl18g60kcal0.4g0.5g6.2g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark1.7g8.9kcal0.1g0.5g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana187g652kcal10.4g47g47.4g1.8g
Valittu annoskoko94g326kcal5.2g23.5g23.7g0.9g
Annoskoko puolitettuna47g163kcal2.6g11.8g11.9g0.5g
Arvot/100g100g348kcal5.6g25.1g25.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045