UNKK4 karppi jauhelihakiusaus kesäkurpitsalla

Neljä annosta

öljyä
1 ison iso kesäkurpitsa tai 2 pienempää
suolaa
sipulia
valkosipulia
lihaliemikuutio, pippuria
jauhelihaa 400 g
1 prk ranskankermaa
3-4 tomaattia
juustoraastetta

Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi tikuiksi, vähän kuin perunasuikaleiksi.

Ripottele suolaa päälle ja itketä hetki niin että vähän nestettä valuu pois.

Voitele uunivuoka öljyllä ja kippaa tikut siihen ja lykkää uuniin jauhelihan paistamisen ajaksi 200 asteeseen.

Kuullota ensin sipulia öljyssä, lisää jauheliha ja ruskista.

Mausta mielesi mukaan, itse laitan lihaliemikuution murusina, mustapippuria myllystä, paprikajauhetta, caynnepippuria ja reilusti valkosipulia :)
Sekoita joukkoon ranskankermapurkki.

Ota vuoka uunista ja sekoita kesäkurpitsatikut ja jauhelihamössö ja jatka paistamista.

Noin 10 min päästä lisää päälle viipaloitu tomaatti ja juustoraaste ja paista kunnes juusto on nätin väristä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1500 grammaa

Unkk4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha25g42kcal4.8g0g2.5g0g
Kesäkurpitsa zucchini 31g5.6kcal0.2g0.8g0.1g0.2g
Juusto Emmental punaleima (Valio), annos 10g6.3g24kcal1.8g0g1.9g0g
Tomaatti 13g2.8kcal0.1g0.4g0g0.2g
Keittiö creme fraiche (Arla ingman), annos 10g13g100kcal0.3g0.5g2.2g0g
Sipuli 6.3g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana188g352kcal14.6g4g13.4g1g
Valittu annoskoko94g176kcal7.3g2g6.7g0.5g
Annoskoko puolitettuna47g88kcal3.7g1g3.4g0.3g
Arvot/100g100g188kcal7.8g2.1g7.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=225131