Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)8.2g2.2kcal0.1g0.4g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.7g0.1g0.7g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Tomaattimurska 480g141kcal2.7g25.4g1g9.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)14g14kcal1g2.3g0.1g0.3g
Sokeri 1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 36g10kcal1.1g0.4g0.3g0.6g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g703kcal12g80g33g21.6g
Valittu annoskoko930g352kcal6g40g16.5g10.8g
Annoskoko puolitettuna465g176kcal3g20g8.3g5.4g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299766