Kaurasämpylät

Ainekset
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
1/2 rkl suolaa
1/2 dl juoksevaa hunajaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Valmistusohjeet
1Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten.

Vaivaa taikinaksi.

Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä.

Nosta ne pellille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa.

Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)251g83kcal8.3g12.3g0g0g
Tuore hiiva25g17kcal3.9g0.1g0.2g3.2g
Myllyn paras pikakaurahiutaleet (Myllyn paras oy), annos 40g251g880kcal35.2g140.8g18.9g25.1g
Juokseva hunaja 250g25g80kcal0.3g19.6g0g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g352g1232kcal42.2g249.8g7.4g10.6g
Voi 25g182kcal0.3g0.1g20.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1860g4948kcal180.4g845.4g93.8g77.8g
Valittu annoskoko930g2474kcal90.2g422.7g46.9g38.9g
Annoskoko puolitettuna465g1237kcal45.1g211.4g23.5g19.5g
Arvot/100g100g266kcal9.7g45.5g5g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316440